Nieuws

Nieuwe technologieën om lekkages snel en nauwkeuring op te sporen zodat gerichte en kosteneffectieve herstelwerkzaamheden mogelijk zijn

Lekkende daktuinen, groendaken, parkeergarages… u welbekend? Wij komen dit helaas vaak tegen in onze praktijk – in het bijzonder bij mede-eigendommen.

Lekkages. Lekkende daktuinen. Daktuinen. Lekkende groendaken. Groendaken. Lekkende parkeergarages. Advocatenkantoor Antwerpen. Advocatenkantoor. Bemiddeling. Erkend bemiddelaar. Melior.
Share:

Partijen zijn in zulk geval vaak vertrokken voor een jarenlange gerechtelijke procedure, inclusief deskundigenonderzoek. Dat laatste gaat vaak gepaard met destructieve onderzoeken, waarbij tuinen en daken meer dan eens afgegraven moeten worden om de oorzaak van de waterinfiltraties te achterhalen. Dit schrikt veel partijen af, neemt veel tijd in beslag en leidt tot uitvoerige discussies over het herstel ervan en vooral wie de omvangrijke, ermee gaande kosten op zich zal nemen.

MELIOR LAW & MEDIATION heeft onlangs proefondervindelijk mogen vaststellen dat er technologieën bestaan om lekkages in elk type constructie snel en nauwkeuring op te sporen zodat zeer gerichte en daardoor ook kosteneffectieve en vaak beperkte herstelwerkzaamheden mogelijk zijn. De technologie kan ook gebruikt worden om de kwaliteit van de reparatiewerkzaamheden na te kijken. Dit alles gebeurt op een niet-destructieve of minimaal destructieve wijze. Cliënten en deskundigen zijn heel tevreden over de resultaten, hetgeen een evident positieve impact heeft op de gehele procedure.

Meer weten? Bij MELIOR LAW & MEDIATION kan u rekenen op 20 jaren ervaring in bouwpathologie. Contacteer ons vrijblijvend via 03/246.40.00 of info@meliorlaw.be.

Wij herinneren jullie er ook graag aan dat ook een minnelijke expertise – al dan niet in het kader van bemiddeling – tot de mogelijkheden behoort. Ook hierbij staan we jullie graag bij.